Skip to content
Logo
  • O nas
  • Menu
  • Catering
  • Rezerwacje
  • Kontakt

Menu

Szef kuchni dziś poleca / Today's chef recommends

Szef kuchni poleca
The chef recommends

Ostrygi Fine de Claire

Oysters Fine de Claire

29,00 sztuka / piece

Ogon homara / masło klarowane / sałata

Lobster tail / clarified butter / salad

149,00 zł

Małże nowozelandzkie zapiekane z parmezanem

New Zealand mussels baked with parmesan

65,00 zł

Zielone szparagi / sos holenderski / parmezan

Green asparagus / sauce hollandaise / parmesan

47,00 zł

Mix owoców morza (dla 2. osób)

Mix of seafood (for 2 persons)

450,00

Łosoś / młode ziemniaki / szparagi / sos bearnaise

Salmon / new potatoes / asparagus / sauce bearnaise

79,00 zł

Antrykot argentyński / młode ziemniaki / sałata rzymska / chimichurri

Argentinian entrecote / new potatoes / romaine lettuce / chimichurri

126,00 zł

Fondant czekoladowy / lody waniliowe

Chocolate fondant / vanilla ice cream

42,00 zł

Przystawki / Appetizers

Krewetki po tajsku z ananasem

Thai style prawns with pineapple

68,00 zł

Mule w sosie z gorgonzolą i miętą

Mussels in gorgonzola and mint sauce

59,00 zł

Tatar z łososia z kalarepą, majonezem koperkowym i kawiorem z pstrąga

Salmon tartare with kohlrabi and dill mayo and trout caviar

59,00 zł

Burrata z pesto z czosnku niedźwiedziego z pomidorami

Burrata with wild garlic pesto and tomatoes

46,00 zł

Plastry polędwiczki cielęcej z majonezem kaparowo – musztardowym

Slices of veal tenderloin with caper and mustard mayo

65,00 zł

Zupy / Soups

Bisque z raków z creme fraiche

Crayfish bisque wit creme fraiche

59,00 zł

Krem z zielonych warzyw z chipsem z pora

Green vegetables cream soup with leek crisp

38,00 zł

Domowe makarony / Homemade pasta

Tagliatelle z krewetkami w emulsji winno – maślanej z pesto z czosnku niedźwiedziego

Tagliatelle with prawns in white wine and butter sauce with wild garlic pesto

79,00 zł

Ravioli z wędzonym pstrągiem, palonym masłem i kawiorem z pstrąga

Ravioli with smoked trout, burnt butter and trout caviar

75,00 zł

Tagliatelle z polędwicą wołową w sosie truflowo – borowikowym

Tagliatelle with beef tenderloin in truffle and wild mushrooms sauce

89,00 zł

Gnocchi z gorgonzolą ,zielonymi warzywami i burratą

Gnocchi with gorgonzola, green vegetables and burrata

75,00 zł

Dania główne / Main courses

Filet z dorady z młodymi ziemniakami, miksem sałat i palonym masłem

Seabream fillet with new potatoes, mixed salad and burnt butter

88,00 zł

Risotto z owocami morza

Seafood risotto

99,00 zł

Porchetta: rolada z boczku z kaszubskiego dzika na chrzanowym puree ziemniaczanym, z burakiem w occie wiśniowym i sosem na bazie portera bałtyckiego

Porchetta (roll of bacon) made of Kashubian wild boar on horseradish potato puree, with beetroot in cherry vinegar and sauce based on Baltic porter

102,00 zł

Stek z argentyńskiej polędwicy wołowej z ziemniakiem hasselback, młodymi warzywami i sosem z czerwonego wina i mascarpone

Argentine beef tenderloin steak with hasselback potato, young vegetables and red wine - mascarpone sauce

169,00 zł

Desery / Desserts

Cannoli z gdańskim mleczkiem i kaszubską truskawką

Cannoli with Gdansk cream and Kashubian strawberry

35,00 zł

Lody z likierem pistacjowym

Ice cream with pistachio liqueur

39,00 zł

Restauracja Fellini

Włoska restauracja położona w samym sercu Gdańska.
Serwujemy pyszne dania, bazując na produktach prosto z Toskanii.
Idealne miejsce na służbowe spotkanie i rodzinny obiad.

Czynne codziennie od 12 do 22

facebook google trip

Menu

O nas Menu Catering Rezerwacje Kontakt
© Copyright Fellini Restauracja
Projekt i wdrożenie: EMM8