Skip to content
Logo
  • O nas
  • Menu
  • Catering
  • Rezerwacje
  • Kontakt

Menu

Szef kuchni dziś poleca / Today's chef recommends

Szef kuchni poleca
The chef recommends

Krewetki w emulsji / puree dyniowe / chips z pietruszki

Prawns in emulsion / pumpkin puree / parsley

65,00 zł

Małże świętego Jakuba zapiekane z parmezanem

Scallops baked with parmesan

99,00 zł

Baby kalmarki w czerwonym winie

Baby squids in red wine

69,00 zł

Risotto z borowikami

Wild mushrooms risotto

49,00 zł

Foie gras / shokupan / demi glace / figa

Foie gras / shokupan / demi glace / fig

109,00 zł

Filet z troci szkockiej / risotto / wakame / sos veloute

Scottish sea trout fillet / risotto / wakame / veloute sauce

95 zł

Talerz owoców morza (dla 2. osób)

Mix of seafood (for 2 persons)

499,00 zł

Tournedos Rossini : stek z polędwicy wołowej / foie gras / czarna trufla / shokupan / mix sałat

Tournedos Rossini: beef fillet steak / foie gras / black truffle / shokupan / mixed salad

259,00 zł

Stek z japońskiej polędwicy Wagyu klasy A5

Japanese Wagyu beef tenderloin steak class A-5

350 zł / 100 g

Fondant czekoladowy

Chocolate fondant

42,00 zł

Przystawki / Appetizers

Krewetki dnia – zapytaj obsługę

Prawns of the day – ask your waiter

-

Mule w sosie putanesca

Mussels in putanesca sauce

59,00 zł

Carpaccio z tuńczyka z wakame, majonezem wasabi i sezamem

Tuna carpaccio with wakame, wasabi mayonnaise and sesame

65,00 zł

Tarta (quiche) z musem z koziego sera z konfiturą śliwkową

Tart (quiche) with goat cheese mousse and plum jam

46,00 zł

Arancini borowikowe z pianą serowo – grzybową i chipsem z sera bursztyn

Arancini with wild mushrooms with cheese and mushroom foam and amber cheese chip

46,00 zł

Tatar z argentyńskiej polędwicy wołowej z piklami i majonezem szczypiorkowym

Argentine beef tenderloin tartare with pickles and chive mayonnaise

59,00 zł

Zupy / Soups

Bisque z owoców morza z szyjkami rakowymi, mulami i krewetkami

Seafood bisque with crayfish tails, mussels and shrimp

59,00 zł

Zupa krem z pomidorów z grzanką parmezanową

Tomato cream soup with parmesan toast

38,00 zł

Zupa cebulowa z grzanką parmezanową

Onion soup with parmesan toast

45,00 zł

Domowe makarony / Homemade pasta

Tagliatelle z owocami morza w sosie putanesca bianca

Tagliatelle with seafood in putanesca bianca sauce

109,00 zł

Gnocchi w sosie dyniowym z musem z koziego sera, orzechami laskowymi i szałwią

Gnocchi in pumpkin sauce with goat cheese mousse, hazelnuts and sage

69,00 zł

Tagliatelle z polędwicą wołową w sosie truflowo – borowikowym

Tagliatelle with beef tenderloin in truffle and wild mushrooms sauce

89,00 zł

Dania główne / Main courses

Okoń morski pieczony w całości pod parmezanem z ziemniakmi pieczonymi, sałatką i sosem veloute

Whole sea bass baked under parmesan cheese with baked potatoes, salad and velouté sauce

99,00 zł

Filet z pstrąga z risotto szafranowym, piklowanym kalafiorem i sosem rakowym

Trout fillet with saffron risotto, pickled cauliflower, and crayfish sauce

68,00 zł

Risotto z owocami morza

Seafood risotto

99,00 zł

Pierś z kurczaka z gratinem ziemniaczanym, dzikimi brokułami i sosem foie gras

Chicken breast with potato gratin, wild broccoli and foie gras sauce

79,00 zł

Pierś z kaczki z gnocchi, piklowaną czerwoną kapustą i sosem demi-glace

Duck breast with gnocchi, pickled red cabbage and demi-glace sauce

89,00 zł

Stek z antrykotu z ziemniakami pieczonymi, warzywami i sosem demi-glace

Entrecote steak with baked potatoes, vegetables and demi-glace sauce

129,00 zł

Desery / Desserts

Creme brulee piernikowy

Gingerbread creme brulee

35,00 zł

Śliwki marynowane w syropie korzennym z kruszonką i lodami

Plums marinated in spiced syrup with crumble and ice cream

29,00 zł

Restauracja Fellini

Włoska restauracja położona w samym sercu Gdańska.
Serwujemy pyszne dania, bazując na produktach prosto z Toskanii.
Idealne miejsce na służbowe spotkanie i rodzinny obiad.

Czynne codziennie od 12 do 22

facebook google trip

Menu

O nas Menu Catering Rezerwacje Kontakt
© Copyright Fellini Restauracja
Projekt i wdrożenie: EMM8