Skip to content
Logo
  • O nas
  • Menu
  • Catering
  • Rezerwacje
  • Kontakt

Menu

Szef kuchni dziś poleca / Today's chef recommends

Szef kuchni poleca
The chef recommends

Małże św. Jakuba / puree z marchwi

Scallops / carrots puree

99,00 zł

Boczniak królewski / sos z wina i masła

Royal oyster mushroom / wine and butter sauce

37,00 zł

Tatar z polędwicy wołowej z majonezem pistacjowym

Beef tenderloin tartare with pistachio mayo

65,00 zł

Domowe tagliatelle z ogonem homara

Homemade tagliatelle with lobster tail

199,00 zł

Biały halibut / risotto szafranowe / dzikie brokuły / masło ziołowe

White halibut / saffron risotto / wild broccoli / herbal butter

139,00 zł

Talerz owoców morza (dla 2. osób)

Mix of seafood (for 2 persons)

450,00 zł

Policzki wołowe / risotto grzybowe / demi glace

Beef cheeks / mushrooms risotto / demi glace

89,00 zł

Gicz jagnieca / puree ziemniaczane / młode warzywa

Lamb shank / potato puree / baby vegetables

102,00 zł

Japońska wołowina Wagyu A-5

Japanese Wagyu beef A-5

Polędwica / Tenderloin 350,00 zł / 100 g; Rostbef / Sirloin 250,00 zł / 100 g

Mus z białej czekolady

White chocolate mousse

37,00 zł

Przystawki / Appetizers

Krewetki po tajsku z ananasem

Thai style prawns with pineapple

68,00 zł

Mule w sosie z gorgonzolą i miętą

Mussels in gorgonzola and mint sauce

59,00 zł

Tatar z łososia z kalarepą, majonezem koperkowym i kawiorem z pstrąga

Salmon tartare with kohlrabi and dill mayo and trout caviar

59,00 zł

Burrata z pesto z czosnku niedźwiedziego z pomidorami

Burrata with wild garlic pesto and tomatoes

46,00 zł

Plastry polędwiczki cielęcej z majonezem kaparowo – musztardowym

Slices of veal tenderloin with caper and mustard mayo

65,00 zł

Zupy / Soups

Bisque z raków z creme fraiche

Crayfish bisque wit creme fraiche

59,00 zł

Krem z zielonych warzyw z chipsem z pora

Green vegetables cream soup with leek crisp

38,00 zł

Domowe makarony / Homemade pasta

Tagliatelle z krewetkami w emulsji winno – maślanej z pesto z czosnku niedźwiedziego

Tagliatelle with prawns in white wine and butter sauce with wild garlic pesto

79,00 zł

Ravioli z wędzonym pstrągiem, palonym masłem i kawiorem z pstrąga

Ravioli with smoked trout, burnt butter and trout caviar

75,00 zł

Tagliatelle z polędwicą wołową w sosie truflowo – borowikowym

Tagliatelle with beef tenderloin in truffle and wild mushrooms sauce

89,00 zł

Gnocchi z gorgonzolą ,zielonymi warzywami i burratą

Gnocchi with gorgonzola, green vegetables and burrata

75,00 zł

Dania główne / Main courses

Filet z dorady z młodymi ziemniakami, miksem sałat i palonym masłem

Seabream fillet with new potatoes, mixed salad and burnt butter

88,00 zł

Risotto z owocami morza

Seafood risotto

99,00 zł

Porchetta: rolada z boczku z kaszubskiego dzika na chrzanowym puree ziemniaczanym, z burakiem w occie wiśniowym i sosem na bazie portera bałtyckiego

Porchetta (roll of bacon) made of Kashubian wild boar on horseradish potato puree, with beetroot in cherry vinegar and sauce based on Baltic porter

102,00 zł

Stek z argentyńskiej polędwicy wołowej z ziemniakiem hasselback, młodymi warzywami i sosem z czerwonego wina i mascarpone

Argentine beef tenderloin steak with hasselback potato, young vegetables and red wine - mascarpone sauce

169,00 zł

Desery / Desserts

Cannoli z gdańskim mleczkiem i kaszubską truskawką

Cannoli with Gdansk cream and Kashubian strawberry

35,00 zł

Lody z likierem pistacjowym

Icecream with pistachio liqueur

39,00 zł

Restauracja Fellini

Włoska restauracja położona w samym sercu Gdańska.
Serwujemy pyszne dania, bazując na produktach prosto z Toskanii.
Idealne miejsce na służbowe spotkanie i rodzinny obiad.

Czynne codziennie od 12 do 22

facebook google trip

Menu

O nas Menu Catering Rezerwacje Kontakt
© Copyright Fellini Restauracja
Projekt i wdrożenie: EMM8